Pizza-avonden in nieuwe verenigingskamer Ockham

| Robbin-Jan Haar

Honoursvereniging Ockham bestaat al ruim vijf jaar, maar had nooit een echte verenigingskamer. Tot vanmiddag. In de Citadel werd een eigen ruimte in gebruik genomen.

‘De eerste twee jaar had Ockham een ruimte in de Bastille, maar dat mocht geen naam hebben. Daarna zijn we overgestapt op vergaderingen in huiskamers, dus het is erg fijn dat we eindelijk een echte verenigingskamer hebben’, vertelt voorzitter Rianne van Dommelen.

H.V. Ockham is de honoursvereniging van de UT, en streeft ernaar alle studenten die een honoursprogramma volgen op een informele manier met elkaar te verbinden. Er vallen steeds meer honoursopleidingen onder Ockham, waardoor de vereniging nu een breed scala aan leden kent.

Pizza-avonden

Het honoursprogramma betekent volgens Van Dommelen dat er veel gestudeerd moet worden, waardoor er steeds meer vraag kwam naar een plek waar de leden elkaar kunnen ontmoeten. Met de komst van de verenigingskamer is er ook gelegenheid om eens een lunch of pizza-avond te organiseren. Ook is het bestuur van plan middels koffiedates andere besturen van studieverenigingen beter te leren kennen.

Omdat zustervereniging Atlantis (van university college Atlas) er ook zit, is Van Dommelen tevreden met de locatie in Citadel. ‘Het zou het mooist zijn geweest als we een plek in de Ravelijn hadden kunnen krijgen, waar ook de avondcolleges worden gegeven, maar daar was geen ruimte meer. De Citadel is dan een prima alternatief.’

Stoplichtsysteem

De verenigingskamer zal in de lunchpauzes en tijdens de avondcolleges op maandag- en woensdagavond geopend zijn voor haar leden. Via de website kunnen leden via een stoplichtsysteem zien wanneer de kamer verder geopend is. De verenigingskamer bevindt zich in kamer H209 van de Citadel.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.