'We willen onveilige situaties voorkomen'

| Michiel Schuhmacher

Er zijn plannen om het trappengat van de Pakkerij te dichten. Het open trappengat levert nu onveilige situaties op als er voorwerpen door naar beneden vallen. De Student Union (SU), het Facilitair Bedrijf (FB) en de Beheerderscommissie Pakkerij (BCP) overleggen wat de beste oplossing is.

Waarom deze plannen?

‘Voor de veiligheid. Momenteel is het trappengat een open ruimte. Daar kunnen dus grote voorwerpen door naar beneden vallen. Voor de verenigingen is het vervelend als er dingen liggen die er niet horen, maar ook voor de universiteit, die het pand in beheer heeft. Als we een goede oplossing voor het dichten van de trappengaten hebben, dan heeft niemand hier meer last van’, vertelt Lisette Groeneveld van de Student Union.

Zijn er dan wel eens voorwerpen naar beneden gegaan?

‘Een aantal jaren terug is dat wel gebeurd en dit kan onveilige situaties opleveren. Het is in ieder geval belangrijk dat we dit soort gevallen voor zijn.’

Wat zijn de mogelijkheden?

‘We zijn al een tijdje bezig met het bespreken van plannen. Sommige opties zijn haalbaar, andere niet. Het trappengat dichten met plexiglas, leek een goede oplossing. Echter, de BCP gaf aan dat het wenselijk is om de trappengaten zoveel mogelijk open te laten, vanwege de luchtcirculatie. Als je kiest voor volledig dichten, dan heb je niet alleen minder verse lucht, maar wordt het ook een stuk warmer in de Pakkerij.

Daarnaast zou het plexiglas ondoorzichtig moeten zijn. Dit in verband met privacy redenen: een tussenverdieping mag niet doorzichtig zijn, want dat kan voor vrouwen met een rok aan best vervelend zijn. Deze optie gaat dus niet door, maar wij zoeken verder.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.