CvB snijdt in budget vrouwennetwerken

| Maaike Platvoet

Het Female Faculty Network en het OBP Vrouwennetwerk zijn door het CvB gekort in het budget wegens bezuinigingen op genderdiversiteitsbeleid. Ook sneuvelt de loopbaantraining ‘Take the next step’ en houdt de regionale werkgroep diversiteit op te bestaan.

De bezuinigingen die het CvB doorvoert in het genderdiversiteitsbeleid zijn minder fors dan verwacht. In november uitten de vrouwennetwerken in hun brandbrief hun ernstige zorgen aan het college over de op handen zijnde bezuinigingen. Er zou toen ook sprake zijn van het schrappen van de secretariële ondersteuning aan het FFNT en verschuiving van het budget in de fondsen.

Overlap

Het CvB heeft nu besloten om het budget van het FFNT te reduceren van 25.000 naar 20.000 euro en het OBP Vrouwennetwerk van 10.000 naar 6.000. Daarnaast stopt de loopbaantraining Take the next step en de regionale werkgroep diversiteit, omdat er bij deze laatste werkgroep sprake zou zijn van ‘overlap in de verschillende regionale werkgroepen’.

Consequenties

Liudvika Leisyte, voorzitter van het Female Faculty Network, is teleurgesteld over de korting op het budget maar realiseert zich ook dat het ‘minder erg’ is dan verwacht. Desalniettemin gaat ze volgende week in gesprek het CvB om haar zorgen opnieuw uit te spreken. ‘Omdat er nu opnieuw gesneden is ons budget, heeft dat als gevolg dat minder lezingen en activiteiten kunnen organiseren. De grote jaarlijkse conferentie is al komen te vervallen. Minder activiteiten betekent ook minder gender-bewustwording en minder loopbaanontwikkeling voor vrouwen. En dat is erg jammer.’ Leisyte wil dat het college zich ervan doordrongen is wat de consequenties zijn van deze beslissing. ‘Ze moeten weten dat ze niet eeuwig kunnen blijven snijden in genderdiversiteitsbeleid. Het houdt een keer op.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.