UT begint innovatiefonds met ziekenhuizen

| Paul de Kuyper

De UT heeft samen met de ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) vier ton gestort in een nieuw zorginnovatiefonds. Woensdagavond kregen acht onderzoeksprojecten een bijdrage uit dit Pioneers in Health Care Innovatiefonds.

Photo by: Eric Brinkhorst

Het nieuw opgerichte Pioneers in Health Care Innovatiefonds heeft als doel de samenwerking te stimuleren tussen medische specialisten en onderzoekers van instituut MIRA voor biomedische technologie en technische geneeskunde. Het fonds steunt wetenschappers die opereren op het snijvlak van geneeskunde en technologie.

De eerste acht projecten kregen woensdagavond een bijdrage uit het zorginnovatiefonds. Het geld gaat onder andere naar onderzoek naar smart glasses (zoals de Google Glass) voor parkinsonpatiënten, een zeer klein elektronische neus om bijvoorbeeld astma, longziekte COPD of longkanker te detecteren en een chip die meet of een sterilisatie bij de man succesvol is geweest.

UT, MST en ZGT hebben 400 duizend euro in het fonds gestort. Het is de bedoeling dat komende jaren ook andere partijen gaan bijdragen aan het fonds.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.