Sint bezoekt ontbijt met cadeaus en gedichten

| Rense Kuipers

Het is nog geen 5 december, maar dat weerhield Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten er niet van om vanochtend vroeg het Theatercafé te bezoeken. Bulderend en dansend mengde de goedheiligman zich onder het gezelschap van verschillende verenigingen in het bomvolle Theatercafé.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Student Union had voor de studenten een ontbijt georganiseerd. Terwijl iedereen daarvan genoot en af en toe een rondvliegende pepernoot moesten ontwijken, werd een aantal verenigingen naar voren geroepen voor een gedicht en cadeautjes van de Sint.

Zo ontving het bestuur van de bedrijvendagen een roze kindertentje en werd Apollo door de Sint geroemd om hun kookkunsten, wat hen vijf kookwekkers opleverde. De organisatie van de Batavierenrace ontving toepasselijk een stopwatch en de mensen van OS kregen als overkoepelende verenigingsorganisatie lila kroontjes op hun hoofd.

Werkpaarden en luxepaarden

Secretaris van de universiteit en algemeen directeur Erik van Keulen was ook aanwezig en mocht plaatsnemen naast de goedheiligman. Sinterklaas liet blijken het niet eens te zijn met de plannen voor centralisatie van faciliteiten rond het O&O-plein en bood Van Keulen een verhuisdoos aan als cadeau. Hij antwoordde op zijn beurt dat het CvB de komende jaren in ieder geval nog niet weg is uit de Vleugel.

De Sint was nog niet klaar met Van Keulen, want hij stelde ook nog vragen bij de werkethiek van het CvB. ‘Je hebt werkpaarden op de campus en je hebt luxepaarden’, reageerde Van Keulen gevat, die zichzelf beschouwde als werkpaard.

Na het zoveelste hagelschot aan pepernoten en een even zo vake duistere grap over stoute kinderen van de aanwezige ‘Moppenpiet’ (‘Hoe laad je stoute kinderen op de stoomboot? Met een hooivork’), lieten de Sint en zijn Pieten het Theatercafé achter zich.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.