Asgard meest ondernemende studentenhuis Enschede

| Olaf de Kruijff

'Geen gezeur, geen meur, doe mij maar koffiegeur.' Met onder andere deze pitch voor een fart absorber won Asgard maandagavond de titel 'meest ondernemende studentenhuis van Enschede' en een hot tub ter waarde van 1000 euro. In de boksring in Sociëteit T.R.A.M. versloeg het huis vijf concurrenten in de door Kennispark Twente georganiseerde wedstrijd.

Photo by: Arjan Reef

Residentie Kapabel, Het Rotte Krot, Huize de Boskamp, Asgard, Huize ’t Pott en Huize de Beugelaar gingen de competitie met elkaar aan. Na een bierestafette en het meezingen van studentikoze liederen was ronde 1 voorbij.

Fart absorber

In ronde 2 werd de eloquentie van de huizen aan de kaak gesteld. In elk studentenhuis is er wel koffie, maar wat kun je met een pak koffie zonder het op te drinken? Huize ’t Pott gebruikte hem het liefst als bouwsteen in hun slecht geïsoleerde woning, terwijl Joris van Dijk namens Asgard een pitch deed voor een nieuwe uitvinding die de fart absorber heet. ‘Geen gezeur, geen meur, doe mij maar koffiegeur!’

Na een tussenstand, met ’t Pott als koploper en Asgard als naaste belager, restte in ronde 2 het raden van studentikoze termen.

Finale

Asgard, Huize ’t Pott en Huize de Beugelaar waren de gelukkige finalisten. In de finale moesten ze hun probleemoplossend vermogen, netwerk en bouwskills aanspreken. Door het probleem ‘Het bier is op’ op te lossen werd beroep gedaan op het probleemoplossend vermogen.

Om het gebruik van het netwerk te testen, moesten de deelnemende huizen in contact te komen met de BN’er met de meeste Twittervolgers. Ze belden met presentator Andries Knevel, schaatser Erben Wennemars en ‘Martin Garrix’. Die laatste wist overigens het aantal volgers en zijn geboortedatum niet juist te vertellen en werd dus met een korreltje zout genomen.

Tot slot moesten de finalisten een product bouwen van een paar onderdelen en hierover een korte pitch houden.

De uitslag

Huize de Beugelaar ging ervandoor ging met de derde prijs, een zestal entreetickets voor de wedstrijd FC Twente-FC Groningen. Daarna steeg de spanning. Wie zou het meest ondernemende studentenhuis van Enschede worden? Huize ’t Pott of toch Asgard? Jurylid Albert van Winden (van communicatiebureau Albers De Vries) sprak het verlossende woord: ‘De tweede plaats gaat naar... Huize ’t Pott!’

Asgard juichte, want zij waren de winnaars van de opblaasbare hot tub. Huize ’t Pott werd getroost met kaarten voor Høtspot-festival.

‘Kennispark heeft echt iets leuks neergezet’, zegt winnaar Joris van Dijk, student werktuigbouwkunde, enthousiast. ‘De studentikoze aanpak brak direct het ijs en de rivaliteit was er vanaf de start. De cases waren erg afwisselend en leuk om aan te werken. Ik ben dan ook blij dat we onze huisavond ervoor hebben opgegeven om mee te doen. Wij raden iedereen aan om volgend jaar een motivatiebrief in te sturen en daarmee kans te maken op deelname aan dit topevenement!’

‘Fantastisch om deze prijs te winnen’

Hendrik Wisse Kinderman, ook Asgardiaan en student werktuigbouwkunde, vind het ‘fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen’. ‘We behoren tot de actiefste studentenhuizen van Enschede. Misschien zijn we zelfs wel het actiefst. Ook is het fijn te zien dat de oud-bewoners door gebruik te maken van hun netwerk mee hebben geholpen aan het winnen van deze prijs. Ze zijn dus nog altijd betrokken. De avond was mooi! Nu gaan we het nog even vieren met een aantal biertjes.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.