Let's GO! voor studeren in het buitenland

| Maaike Platvoet

Het International Office organiseert donderdag 20 november in het Atrium de zevende Let’s GO! Study/Internship Abroad Fair voor studenten die interesse hebben om naar het buitenland te gaan.

De informatiemarkt biedt mogelijkheid om je te oriënteren op een stage of tijdelijke studie in buitenland, en daarnaast is er informatie over de beschikbare beurzen. ‘En niet alleen voor tijdens je studie, er zijn ook beurzen – zoals van het VSB Fonds en het Fullbright Center – waarmee je juist na je studie naar het buitenland kunt’, vertelt Menno Bergman van het International Office. Anders dit jaar is dat er veel meer partneruniversiteiten aanwezig zullen zijn op de informatiemarkt, onder andere afkomstig uit Australië, Zweden, Polen, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Canada. ‘Zij zullen hun eigen universiteit promoten’, aldus Bergman. Ook zijn er tips van studenten die al naar het buitenland zijn geweest.

Henk Zijm International Award

Door Vision2020 staat internationalisering hoog op de agenda van de UT. Collegevoorzitter Victor van der Chijs opent de markt en tijdens de opening zal de Henk Zijm International Award uitgereikt worden. Deze prijs gaat naar een student die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor internationalisering op de UT.

‘De informatiemarkt mikt vooral op bachelorstudenten, maar ook masterstudenten zijn welkom’, zegt Bergman. ‘Het is belangrijk dat alle UT-studenten weten welke opties ze hebben en ze zich niet achteraf realiseren dat ze een kans hebben gemist om het meeste uit hun studietijd te halen.’

De markt is in het Atrium van de Bastille, van 11.30 tot 14.30 uur. Meer informatie staat op: www.utwente.nl/letsgo en via Facebook: https://www.facebook.com/events/954835411200170/

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.