Solarteam verhuist naar terrein vliegveld

| Paul de Kuyper

Solar Team Twente vestigt zich nog dit jaar op het terrein van het voormalige vliegveld Twente. Het team bouwt en test daar komend jaar de nieuwe zonneauto die gaat meedoen aan de World Solar Challenge in oktober 2015.

Het Solarteam heeft nu nog een werkplaats op het terrein van Thales. Daar moeten de studenten uit, omdat Thales die gebouwen wil slopen. In december verhuist het Solarteam het wagenpark en gereedschap naar een hangar op het vliegveldterrein.

‘Het is ontzettend handig dat we straks heel dicht bij de testbaan zitten’, vertelt Justine Wolters namens het team over de aanstaande verhuizing.

De technici van het Solarteam zullen vanaf januari veel tijd in de hangar doorbrengen om een nieuwe zonneauto te bouwen. Daarnaast houdt Solarteam ook nog het kantoor in de Bastille.

Technology Base Twente

De verhuizing van Solarteam past goed in de plannen die donderdag werden gepresenteerd voor het vliegveld. Een commissie van wijzen adviseert dat het terrein een productie-, ontwikkel- en demonstratiegebied wordt voor hoogwaardige technologie. De verhuizing stond al op de rol, dus het is puur toeval zegt Wolters, maar volgens haar zou je de zonnewagen de eerste bewoner van Technology Base Twente kunnen noemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.