Opknapbeurt voor landgoed naast campus

| Paul de Kuyper

Landgoed ’t Wageler, dat achter de Horst aan de campus grenst, krijgt zaterdag een opknapbeurt van enkele UT-medewerkers en andere vrijwilligers. Volgens hoogleraar Celeste Wilderom dreigt het gebied te verloederen nu de gemeente zich er terugtrekt.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Celeste Wilderom, UT-hoogleraar management in publieke en private organisaties, is een van de initiatiefnemers voor een natuurklusochtend. Ze zit in een stichting om de aantrekkelijkheid van ’t Wageler, waarvan ook het Ledeboerpark deel uitmaakt, te vergroten.

Er is nu nog een beheerder voor het landgoed, maar volgens Wilderom wordt die binnenkort door de gemeente wegbezuinigd. Ze maakt zich zorgen. ‘Het gebied dreigt te verloederen.’

Zaterdag gaat ze met UT’ers en andere vrijwilligers onder andere prunussen steken, onkruid wieden en zwerfafval opruimen.

Ze roept UT’ers op zaterdag ook de handen uit de mouwen te steken. ‘Het is een prachtig stukje natuur waar veel UT’ers in hun lunchpauze van zouden kunnen genieten. Je kunt er goed wandelen, of erdoorheen fietsen richting de stad.’

Wie zaterdag mee wil klussen, is vanaf 9 uur welkom bij milieu-educatiecentrum Lammerinkswönner.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.