Indoorloopwedstrijd van Citadel naar Horsttoren

| Paul de Kuyper

Hardlopen van de begane grond van Citadel tot de top van de Horsttoren zonder buiten te komen. Dat is het idee achter de Gebouwenloop van triatlonvereniging Aloha. Dinsdagavond sprinten maximaal honderd studenten over het parcours van 600 meter door zes gebouwen.

Aloha bestaat komende week 20 jaar. De triatleten vieren dit lustrum onder andere met de Gebouwenloop, een indoorhardloopwedstrijd van Citadel via Ravelijn, Zilverling, Hal B en Carré naar de dertiende verdieping van de Horsttoren.

‘Sinds alle gebouwen met elkaar verbonden zijn via bruggen hoef je niet meer buiten te komen. Tijdens een brainstorm kwamen we op het idee voor deze indoorloopwedstrijd’, vertelt organisator Abel Hanse (student wiskunde).

Zestien verdiepingen klimmen

Het parcours van de Gebouwenloop telt ruim 600 meter op Google Maps, aldus Hanse. De deelnemers moeten drie verdiepingen afdalen en zestien verdiepingen beklimmen. Het laatste deel van de wedstrijd is het zwaarst. Vanaf de eerste verdieping van de Horst gaat het twaalf trappen omhoog naar de finish helemaal boven in de Horsttoren.

Deelnemers starten steeds tien seconden na elkaar. Er kunnen in verband met de veiligheid maximaal honderd atleten meedoen aan de loop. Vrijdagmiddag hadden zich al meer dan 70 studenten gemeld. Het evenement begint om 19:15 uur.

‘Als het een succes wordt, willen we de Gebouwenloop ieder jaar organiseren’, kijkt Hanse vast vooruit.

En verder: zwemmen met bierfusten

Andere lustrumactiviteiten van Aloha zijn bijvoorbeeld een oud-ledendag waarop Wie is de Mol wordt gespeeld en een zwemkampioenschap waarbij onder andere de discipline zwemmen met bierfusten op het programma staat.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.