'In buitenland studeren vergroot je kans op werk'

| Johannes de Vries

Studenten die (een deel van) hun studie in het buitenland hebben gedaan, zijn minder vaak werkloos. Dat staat in het verslag van een onderzoek dat werd gedaan voor de Europese commissie.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Studeren in het buitenland halveert je kansen om na je studie langere tijd werkloos te zijn, schrijft het onderzoek. En na vijf jaar is de kans dat je werkloos bent nog steeds 23% lager dan voor studenten die niet in het buitenland hebben gestudeerd.

Verantwoordelijkheid

Volgens het onderzoek komt dat mede doordat werkgevers veel waarde hechten aan een buitenlandervaring. 64% van de ondervraagde werkgevers zegt dat ze werknemers die in hun studententijd naar het buitenland gingen meer verantwoordelijkheid geven.

De onderzoekers stelden ook vragen aan de ex-studenten zelf. Daaruit trokken ze onder meer de conclusie dat degenen die in hun studietijd naar het buitenland gingen ook vaker overwegen om in het buitenland te werken: 93 tegenover 73%.

Het hele onderzoek met nog veel meer conclusies vind je hier.

Internationaal studentenverkeer is ook voor de UT een belangrijk onderwerp. Lees hierover meer in het oktobernummer van UT Nieuws Magazine dat morgen verschijnt. Hoofd internationalisering Sander Lotze gaat onder meer in op de vraag hoe de UT inzet op het werven van studenten uit het buitenland.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.