Twee tienen onder winnaars afstudeerprijzen

| Paul de Kuyper

Twee tienen, een 9,5 en drie negens waren de cijfers waarmee de beste afstudeerders van collegejaar 2013-2014 hun studie afsloten. Tijdens de opening van het academisch jaar kregen de zes winnaars van de afstudeerprijzen een cheque van 1000 euro.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Elke faculteit zette tijdens de jaaropening de beste student in het zonnetje. Tienen waren er voor Anne Steins (technische geneeskunde, faculteit TNW) en Tim van Dijk (technische bedrijfskunde, faculteit MB).

Steins won op conferenties in binnen- en buitenland al diverse prijzen voor haar onderzoek op het gebied van urologie. Van Dijk (niet in de Waaier aanwezig) werkte aan een softwareproduct waarmee containers in de transportsector efficiënter kunnen worden geladen.

Een 9,5 was er voor de scriptie van Eduardo Pérez Molina uit Costa Rica die niet bij de prijsuitreiking kon zijn. Hij studeerde aan de faculteit ITC af op een onderzoek naar verstedelijking en overstromingen in Kampala (Oeganda). Robert-Jan den Haan (industrieel ontwerpen, faculteit CTW), Suzanne Beltman (psychologie, faculteit GW) en Derk de Graaf (elektrotechniek, faculteit EWI) sloten hun studie af met een 9.

TGS Award 2014

Sophie van Baalen kreeg vanmiddag in de Waaier de TGS Award 2014. Deze prijs is bedoeld voor excellente studenten die een onderzoeksvoorstel hebben geschreven voor een promotietraject. Aan de award is een geldbedrag van 2500 euro verbonden, bestemd voor bijvoorbeeld scholing of het bezoek van een conferentie.

Van Baalen studeerde technische geneeskunde en filosofie en gaat in haar promotieonderzoek beide disciplines combineren. Ze hoopt een raamwerk op te stellen dat artsen, ingenieurs en technisch geneeskundigen kunnen gebruiken om hun samenwerking te verbeteren.

Onderwijsprijs

Docent werktuigbouwkunde Jurnan Schilder (foto onder), die in juni tot docent van het jaar werd gekozen, ontving tijdens de jaaropening de onderwijsprijs. Ook hij kreeg een cheque van 2500 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.