Volle Waaier bij opening academisch jaar

| Redactie

De opening van het academisch jaar is komende maandag ‘uitverkocht.’ De grote collegezaal in de Waaier is met negenhonderd aanmeldingen vol. Zo’n tweehonderd bezoekers komen van buiten de UT. Zij komen af op de sprekers Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, en ontwerper Daan Roosegaarde.

Met de komst van Bussemaker mag de UT rekenen op veel landelijke belangstelling voor de jaaropening, al moet Twente wel concurreren met de plechtigheden bij andere universiteiten. De Universiteit Leiden krijgt de staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, op bezoek. Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam komt Koning Willem-Alexander langs.

De opening academisch jaar vindt plaats op de campus. In voorgaande jaren was dat in de Enschedese binnenstad. Het cortège verzamelt op de trap van Hal B voor het traditionele staatsieportret. Daarvandaan lopen de hoogleraren naar de Waaier.

Victor van de Chijs trapt de academische plechtigheid af. Vervolgens is het podium voor Jet Bussemaker die met haar speech het officiële startsein geeft voor het academisch jaar 2014/2015.

In de Waaier worden ook de afstudeerprijzen en de onderwijsprijs voor de beste docent (Jurnan Schilder) uitgereikt. Daarna geeft ontwerper Daan Roosegaarde een lezing. Producer Sven Figee verzorgt de muziek tijdens het programma.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.