Bezwaren tweedejaars krijgen gehoor

| Sandra Pool

Het voorstel om het tweede jaar communicatiewetenschap volledig in het Engels te doen, is gedeeltelijk van de baan. Opdrachten en tentamens mogen de studenten in het Nederlands blijven beantwoorden. Het studiemateriaal is voor een groot deel in het Engels.

Naar aanleiding van de bezwaren van studenten, zijn de plannen deels herzien. Opleidingsdirecteur Menno de Jong van communicatiewetenschap verstuurde deze week een brief aan alle tweedejaarsstudenten met daarin tekst en uitleg. Engels krijgt nu vorm volgens een 'werkbaar compromis’ zegt de opleidingsdirecteur.

Aanvankelijk was het de bedoeling om drie van de vier modules in het tweede jaar Engelstalig te maken. Nu worden het er twee. De colleges, het studiemateriaal, de vraagstelling in tentamens en de beschrijving van opdrachten zijn in het Engels, zodat beide modules toegankelijk zijn voor buitenlandse studenten. Nederlandse studenten worden aangemoedigd om opdrachten in het Engels te maken en tentamenvragen in het Engels te beantwoorden, maar het is ook toegestaan om dit in het Nederlands te doen. De module marketing communication blijft in het Nederlands, al bestaat de kans dat het studiemateriaal Engels is evenals de colleges.

Het eerste en derde jaar van de opleiding blijven voorlopig wel in het Nederlands.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.