Quizvragen, poolen en picknick

| Larissa Nijholt

‘Het zijn vooral de mannen die winnen’ galmt het door de binnenstad van Enschede. Een nieuwe activiteit ‘the battle of the sexes’ stond zaterdagochtend op het programma van de Kick-In.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Het slechte weer en wellicht het feest van de vorige avond zorgden ervoor dat het niet storm liep. De echte bikkels lieten zich echter niet tegenhouden door een paar druppels regen. Mannen en vrouwen van verschillende doegroepen gingen de strijd tegen elkaar aan door middel van spelletjes. Typische man/vrouw verschillen werden niet aangesneden. De vrouwen hoefden niet in te parkeren, de mannen hoefden niet meer dan één ding tegelijk te doen. Het ging namelijk om opdrachten zoals quizvragen, poolen en spijkerbroekhangen.

Picknick

De doegroep ‘Electrocuties’ is ondanks de regen in het centrum te vinden. Thom Leemans vindt het nog steeds leuk. ‘We leren elkaar beter kennen door middel van de spelletjes’. In Poolcafé The Bridge konden de doegroepen weer opwarmen. Daar kwamen de man/vrouw-verhoudingen bij de technische opleidingen duidelijk naar voren. Zo vertelde doegroepmama Liesbeth Klein Kranenburg tijdens het poolen; ‘Er zijn te veel mannen bij natuurkunde, sommige mannen moeten daarom in het vrouwenteam!’ ’s Middags was er een picknick in het park en kwam het zonnetje wel tevoorschijn.

Pakkerijfeest

Vanavond organiseren diverse studentenverenigingen feestelijke activiteiten. AEGEE houdt een pubquiz, in de Pakkerij volgt een diner, Alpha zorgt voor een Latin Night en Audentis geeft een Summer Lounge. De afsluiting vindt plaats in het verenigingsgebouw met een heus Pakkerijfeest. Zondag is een relax dag voor de nuldejaars onder het mom van ‘relax, set, go.’ Maandag beginnen de opleidingsintro’s.

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina, tag jezelf en je vrienden, like en maak kans op jouw foto op canvas.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.