Met 536 man flessenvoetballen

| Marije ten Böhmer

Op een regenachtig kunstgrasveld probeerden de nieuwe studenten het wereldrecord flesjesvoetbal, ofwel het ‘Largest Games of Bottle Bash Soccer’ te vestigen. Het doel van de Kick-In-commissie was om met 800 man dit spel te spelen. Het werden er 536. Nora mocht zich na een half uur de beste flessenvoetballer noemen.

Photo by: Rikkert Harink

Ondanks dat de commissie het gewenste aantal deelnemers niet haalde, is een wereldrecord niet uitgesloten. Op dit moment is er namelijk nog geen officieel record voor het grootste aantal deelnemers flessenvoetbal. Jorinde Kortenbout, de penningmeester van de Kick-In-commissie: ‘Ik geef het aantal deelnemers door aan de organisatie van Guinness World Records. Zij beslissen of wij een wereldrecord hebben. Wanneer wij dat horen, weet ik niet.’ Vorig jaar kreeg de UT wel een nominatie. Het wereldrecord scheerschuimtaartengevecht werd toen wel verbroken met 736 deelnemers.

Flessenvoetbal

Het weer zit niet echt mee. De sfeer op het veld is best timide. Voor de start van het flessenvoetbal volgen de regels. De bal mag niet met de handen worden geraakt, flesjes mag je niet omtrappen, luisteren naar de stewards, niet tacklenen en iedereen moet actief meedoen. Als het fluitsignaal klinkt, worden er zo’n vijftig groene balletjes het veld ingegooid. Steeds meer mensen moeten het veld verlaten met een leeg flesje. Aan de twee scheidsrechters de taak iedereen met een leeg flesje het veld af te sturen. Het veld wordt steeds meer ingekort en na een half uur is Nora de winnares van de wereldrecordpoging flessenvoetbal.

Notaris

Notaris Bas Guichelaar zag er dit jaar op toe dat alles volgens de spelregels verloopt. ‘Ik kijk of het bij de registratie allemaal goed verloopt en hou de telling in de gaten. Er mag natuurlijk niet gesmokkeld worden. Op dit moment gaat alles prima en ik heb er alle vertrouwen in dat dit zo blijft.´ Na afloop laat notaris Guichelaar nog even weten dat er in ieder geval aan alle spelregels is voldaan. Goed nieuws!

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina, tag jezelf en je vrienden, like en maak kans op jouw foto op canvas.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.