Kick-In van start: geregeld druk met af en toe een bui

| Johannes de Vries

Of de Kick-In-commissie het gewenste deelnemersrecord haalt, is nog even de vraag. Maar dat het vanochtend druk was op de campus lijdt geen twijfel: er is weer een lading eerstejaars gearriveerd. De start van de Kick-In trekt ook de nodige organisaties en verenigingen naar de grasvelden op de campus.

Zoals gebruikelijk wachten studie-, sport- en gezelligheidsverenigingen (en tal van andere organisaties die behoefte hebben aan nieuwe aanwas) de kersverse studenten op. Onder meer het Carillonveld staat vol met vrolijk aangeklede stands, wervende verenigingsleden staan er ver voor. De eerstejaars, op hun beurt, staan nog rustig in de rij aan het begin van de campus: ze moeten zich eerst aanmelden.

Iets voor twaalven trekt een korte, maar hevige bui over de campus. Het hele plaatje wordt ineens anders. Iedere vereniging trekt zich terug in de eigen kraam, onder het kleine afdakje. Audentis heeft zich een veel grotere tent toegeëigend en kan dus meer beschutting bieden. De wachtende eerstejaars - ineens allemaal verstopt in jassen - zijn binnen de kortste keren doorweekt. Alles is nat en koud.

Als de bui na een paar minuten weer wegtrekt, komt de campus weer tot leven. Een als grote kikker verkleedde student stapt als eerste op net aangemelde studenten af. De Kick-In is weer begonnen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.