Kick-In moet wereldrecord flessenvoetbal opleveren

| Johannes de Vries

De jaarlijks terugkerende wereldrecordpoging tijdens de Kick-In wordt deze zomer ingevuld met een massaal spelletje flessenvoetbal. De Kick-In-commissie hoopt met achthonderd deelnemers een nieuw record neer te zetten.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Er bestaat op dit moment nog geen officieel record voor het grootste aantal deelnemers flessenvoetbal, vertelt Kick-In-penningmeester Jorinde Kortenbout. ‘Achthonderd deelnemers is ons eigen doel. Het zou mooi zijn als we daarmee een record kunnen neerzetten.’

Mocht de Kick-In inderdaad achthonderd flessenvoetballers op de been krijgen, dan is nog steeds niet zeker of er daadwerkelijk sprake is van een officieel record. De Kick-In-commissie gaat pas achteraf bekijken of Guinness World Records, de autoriteit op het gebied van wereldrecords, het record wil erkennen.

Deelnemers aan de wereldrecordpoging krijgen allen een eigen fles met water, die door andere deelnemers met een bal mag worden omgeschoten. Degene die desondanks het langst beschikt over een gevulde fles, wint het spel.

Eerdere pogingen

Vorig jaar werd het wereldrecord voor aantal deelnemers aan een scheerschuimtaartengevecht verbroken (zie foto), terwijl in 2011 het grootste Twisterveld ooit werd gemaakt.

In 2012 en 2010 waren de pogingen minder succesvol: twee jaar geleden was de wereldrecordpoging te laat aangevraagd, in 2010 bleek maar een klein deel van de honderden deelnemers in staat om een hoepel twee minuten om hun middel te kunnen laten draaien.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.