UT komt in 2015 met summerschool

| Paul de Kuyper

De UT wil in de zomer van 2015 een summerschool aanbieden met vier tot acht cursussen over Twentse onderzoeksthema’s. Gemikt wordt vooral op internationale studenten in de hoop dat die vervolgens UT-studies gaan volgen.

Hoeveel en welke cursussen de UT zal aanbieden in de nieuwe summerschool is nog niet bekend, vertelt Sander Lotze. Hij is verantwoordelijk voor internationalisering op de UT en heeft het initiatief genomen voor de zomerprogramma’s.

‘De thema’s zijn nog niet gekozen, maar het ligt voor de hand dat ze in het verlengde liggen van het onderzoek van de instituten’, aldus Lotze. Geopperd zijn bijvoorbeeld healthcare & medical science, energy and water, business and management en behavioural sciences. Gedacht wordt aan vier tot acht verschillende cursussen.

Internationale studenten

De UT hoopt per programma zo’n dertig studenten te trekken. Internationale studenten vormen de belangrijkste doelgroep. Lotze: ‘Het doel is om die studenten te interesseren voor onze onderzoekthema’s om ze zo te verleiden onze opleidingen te gaan volgen. Zowel bachelors als masters.’

Een projectgroep moet de plannen komende maanden verder uitwerken. In oktober/november wil de universiteit beginnen met de werving. De zomercursussen gaan twee tot vier weken duren.

Volgens Lotze is een summerschool een langer gekoesterde wens van de UT. Nu het college meer haast wil maken met internationalisering wordt het plan van de plank gehaald. Een summerschool is een van de voornemens uit het strategisch plan Vision2020

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.