Openluchttheater officieel geopend

| Maaike Platvoet

De laatste dagen werd tot ’s nachts doorgewerkt om de klus te klaren, maar gisteravond kon dan eindelijk het gerenoveerde openluchttheater op de campus geopend worden. Die handeling werd officieel verricht door gedeputeerde Hester Maij van de provincie Overijssel.

Het openluchttheater van de UT, een ontwerp van architect Piet Blom, werd een jaar geleden nog met sloop bedreigd nadat subsidie van de failliete stichting Kunst & Cultuur niet doorging. De provincie Overijssel stelde echter alsnog geld beschikbaar, waarna dit voorjaar de renovatie kon beginnen. De tribune werd vervangen, er kwamen rolstoelplaatsen en een nieuw kleedhokje voor de artiesten. Het belangrijkste was echter de overkapping, die er voor zorgt dat bij lichte regen niet gelijk de voorstelling stil komt te liggen.

'Toneel van alle tijden'

Gisteravond kwam er zo’n 300 man af op de opening van het theater. Yvonne Hermus schreef een gedicht dat werd voorgedragen door gedeputeerde Hester Maij:

In het decor van gisteren
Speelt tijdloos de artiest zijn rol
De toekomst onzeker,
Er geldt slechts het hier en het nu
Applaus, hoon, de spanning soms te snijden
Het decor is van gisteren
Maar het toneel van alle tijden

De eerste grote activiteit in het openluchttheater staat gepland voor 4 juli, met een gratis borrel om het einde van het collegejaar te vieren. Er zal dan ook een optreden zijn van Piepschuim. De hele zomer zijn er verder theaterworkshops, zowel voor volwassenen als kinderen.

De programmering voor september is als volgt: maandag 8 september: Amariszi, zaterdag 13 september 13 september: Being Arthur, voorstelling van de Nederlandse Reisopera in samenwerking met Kameroperahuis. Maandag 15 september: Zazi en maandag 22 september: Rob Mostert Hammond Group. Meer info en prijzen op www.cultuur.utwente.nl

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.