Albert van den Berg ‘droomt’ van High Tech Health-hal

| Paul de Kuyper

Wetenschappelijk directeur Albert van den Berg van instituut MIRA wil onderzoeken of de Technohal kan worden ingericht als een High Tech Health-hal. Hij wil er ‘alle mooie dingen van gezondheidstechnologie’ laten zien, inclusief de labs waar onderzoek plaatsvindt.

Photo by: Rikkert Harink

Volgens Albert van den Berg, die sinds 1 mei wetenschappelijk directeur is van MIRA, gebeurt er binnen het biomedisch instituut ‘fantastisch onderzoek'. Het is zijn ‘droom’ om MIRA-verworvenheden als de LOPES-robot, pammografie-onderzoek en de operatiekamer van technische geneeskunde te clusteren.

‘Het instituut heeft een zelfde soort uithangbord nodig als het Nanolab’, vertelt Van den Berg in een interview in UT Nieuws Magazine van juni. ‘Als een minister op bezoek komt, wil je kunnen zeggen: kijk MESA is dit, en MIRA is dat.’

Unieke kracht

‘Ik zou MIRA de bekendheid van MESA gunnen’, zegt de wetenschappelijk directeur over zijn ambitie om het MIRA-onderzoek zichtbaarder te maken. Hij verwacht dat vooral de combinatie van beide instituten de UT sterker zal maken. ‘Ik denk dat we een unieke kracht hebben met biomedische technologie en nanotechnologie in één huis.’


Lees het hele interview met Albert van den Berg in het juninummer van UT Nieuws Magazine dat vandaag is verschenen. Hij vertelt onder andere over zijn liefde voor de bergsport, zijn onderzoek naar bloedvaten en organen op een chip, zijn competitieve karakter en zijn ambities met instituut MIRA.