Heleen Miedema Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

| Sandra Pool

Heleen Miedema kreeg vandaag na de Innovatielezing de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. De Enschedese burgemeester Peter den Oudsten mocht deze namens de Koning uitreiken vanwege haar baanbrekende werk voor de opleiding technische geneeskunde.

Photo by: Arjan Reef

Heleen Miedema, opleidingsdirecteur technische geneeskunde en biomedische technologie, kreeg vandaag na de Innovatielezing de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. De Enschedese burgemeester Peter den Oudsten mocht deze namens de Koning uitreiken vanwege haar baanbrekende werk voor de opleiding technische geneeskunde aan de UT.

Miedema was zichtbaar verbaasd toen ze door de burgemeester het podium op werd geroepen en leek haar ogen niet te geloven toen ze aan de zijkant van dat podium plots ook haar familie zag staan.

Volgens Den Oudsten was die verbazing niet nodig en verdient Miedema de onderscheiding zonder twijfel. Ze kreeg in 2002 de opdracht om de nieuwe opleiding technische geneeskunde te ontwikkelen. ‘Deze uitdaging is door u bijzonder voortvarend aangepakt, met een fantastisch resultaat’, aldus de burgemeester.  De opleiding begin in 2003 en in 2009 studeerden de eerste studenten af. De opleiding kent inmiddels een groeiende instroom van 130 studenten per jaar. Den Oudsten: ‘De opleiding scoort zeer hoog zowel bij studenten als bij professionals en mag inmiddels het predicaat topopleiding voeren.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.