Goud voor UT-student bij NK estafette

| Peter Wolbers

UT-student Branco van Minnen won met zijn ploeg afgelopen maandag goud op de NK 4x100 meter estafette.

Bij de Ter Specke Bokaal in Lisse, de wedstrijd die traditioneel geldt als opening van het buitenseizoen in de nationale atletieksport, wonnen de estafettelopers van Marathon Pim Mulier (MPM), met onder andere UT-student Branco van Minnen, de NK 4x100 meter estafette.

De lopers kwamen in een tijd van 42,47 seconden over de finish en bleven daar nipt de favorieten uit Rotterdam en Amsterdam voor, respectievelijk 0,03 en 0,22 seconde. Met deze eindtijd wonnen de lopers uit Hengelo niet alleen goud, maar doken ze ook bijna twee seconden onder het oude clubrecord.

Twentse toppers

Het team, bestaande uit UT-student Branco van Minnen, de recent afgestudeerde Rogier Janssen, Saxion-student Tom den Ouden en Lars van der Pluym, gold vooraf niet als de favoriet op het onderdeel. Van Minnen vertelt: ‘We werden bij de wedstrijd de underdog genoemd en dat motiveerde ons wel enorm. Rogier en ik zijn sinds dit jaar aangesloten bij MPM en dat werpt inmiddels zijn vruchten af. Het was met de harde regen geen makkelijke wedstrijd, maar we hebben wel aangetoond dat er nog meer Twentse toppers zijn in de atletiekwereld.’

Naast de betiteling van ‘underdog’, was er nog een factor die meespeelde in de motivatie van de Twentse atleten. ‘In een artikel van de Tubantia enkele maanden terug, insinueerde ze dat er voorlopig geen Twents talent aankomt in de atletiek. Ik denk dat we met deze prestatie aantonen dat dat zeker niet het geval is. Rotterdam en Amsterdam waren dan wellicht de favorieten, maar wij pakken hier mooi de gouden medaille’, aldus van Minnen.