Cultuur stopt met cursussen

| Johannes de Vries

De afdeling Cultuur van de UT stopt zeer waarschijnlijk met het geven van vrijwel alle cursussen. Alleen cursussen die direct gelieerd zijn aan UT-opleidingen blijven bestaan. Dat staat in een mail aan de dertien docenten die nu nog cultuurcursussen verzorgen.

Pim Fij, hoofd Sport en Cultuur, heeft in april een veranderplan voor de afdeling Cultuur bij het CvB ingeleverd, waarin €115.000 aan besparingen is opgenomen. In zijn mail aan de docenten schrijft hij dat het CvB dat plan naar verwachting halverwege mei zal goedkeuren.

Voor het merendeel van de dertien docenten betekent dat dat zij binnenkort niet meer aan de UT zullen werken. Fij verwacht in de toekomst nog zo’n vier docenten nodig te hebben voor het verzorgen van aan opleidingen gelieerde cursussen. Welke curusussen dat precies zijn, is volgens Fij nog niet helemaal duidelijk, al noemt hij in zijn mail lassen, houtbewerking en modeltekenen als voorbeelden. Die cursussen moeten dan wel kostendekkend gegeven kunnen worden.

Cursussen die niet aan een opleiding gelieerd zijn en dus vervallen zijn bijvoorbeeld de cursussen fotografie, thaise massages en carillon bespelen (foto).

Fij benadrukt in zijn mail dat het beëindigen van de cursussen niets te maken heeft met het functioneren van de cursusdocenten. Toch zullen veel docenten - zzp’ers, oproepkrachten of in dienst bij de UT - teleurgesteld zijn. Fij zegt daarover tegen UT Nieuws: ‘Ik denk dat de docenten dit niet aan zagen komen. Voor een deel van de docenten vormen de cursussen een belangrijk deel van hun inkomen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.