Student Union lanceert kortingspas studentondernemers

| Paul de Kuyper

De Student Union brengt volgende maand de Studentondernemerspas op de markt, een pas met allerlei voordeeltjes voor studenten met een eigen bedrijf. Ze krijgen er korting mee bij de notaris of de huur van werkruimte.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De Studentondernemerspas kost 15 euro en levert studenten met een eigen bedrijf diverse voordeeltjes. Ze kunnen er een gratis intakegesprek mee krijgen voor een juridisch advies, ze krijgen korting op de huur van ruimte in het BTC-gebouw of de Bastille en hoeven minder te betalen voor het opstellen van statuten bij de notaris.

De Student Union heeft inmiddels met tien MKB-ondernemers afspraken gemaakt over kortingen voor studentondernemers. De Studentondernemerspas wordt op 1 juni gelanceerd en is te koop voor ondernemers die aan de UT of Saxion studeren.

Doel tweeledig

Het doel van de Studentondernemerspas is tweeledig, vertelt Cor Lerink van de Student Union. Hij wil studentondernemerschap ermee stimuleren, maar de pas is ook een middel om alle studentondernemers in kaart brengen.

De Union kent ongeveer honderd studentondernemers. Met de kortingspas hoopt Lerink ook in contact te komen met bedrijfjes waarvan hij nu het bestaan niet weet.

‘Uiteindelijk willen we een portal maken op de studentondernemer.nl. Studentenbedrijven komen daar met elkaar in contact en kunnen elkaar helpen’, aldus Lerink.

Vooralsnog levert de Studentondernemerspas alleen voordeel op bij bedrijven uit het MKB. Lerink hoopt dat op den duur ook studentenbedrijven zelf kortingen aanbieden via de pas.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.