Gratis colleges wetenschapsjournalistiek

| Johannes de Vries

UT'ers die geïnteresseerd zijn in wetenschap én journalistiek kunnen vanaf morgen drie gratis colleges bijwonen. ELAN organiseert, in samenwerking met onder meer UT Nieuws, colleges over de wetenschapsjournalistiek en recente ontwikkelingen binnen die specifieke journalistieke tak.

Docent Anne Dijkstra organiseert de openbare colleges. UT Nieuws-hoofdredacteur Ditta op den Dries trapt de collegeserie af met een college over wat journalistiek is, hoe UT Nieuws te werk gaat en het belang van onafhankelijke journalistiek. Ditta Op den Dries is sinds drie jaar hoofdredacteur van UT Nieuws en was daarvoor onder meer eindredacteur bij De Twentsche Courant Tubantia.

In mei en juni vertellen achtereenvolgens Joost van Kasteren (freelance journalist) en Tomas Vanheste (journalist bij De Correspondent) over hun ervaringen in de wetenschapsjournalistiek en over nieuwe journalistieke vormen.

De colleges zijn op 24 april (Ditta op den Dries), 15 mei (Joost van Kasteren) en 5 juni (Tomas Vanheste) en duren van 14:45 tot 15:30 uur. De eerste twee colleges vinden plaats in zaal Carré 3E, het college van Tomas Vanheste in Carré 2G. Aanmelden is niet nodig.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.