Campusloop is peilmoment Bata

| Peter Wolbers

De campus vormt woensdagavond 2 april het toneel voor de jaarlijkse Campusloop, georganiseerd door atletiekvereniging Kronos. De hardloopwedstrijd geldt voor veel lopers als een meetmoment voor de Batavierenrace.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Hardlopers kunnen zich voor de Campusloop inschrijven op de 2 of 4 mijl (respectievelijk 3,2 en 6,4 km). Het parcours loopt volledig over de campus. Start en finish zijn voor de Vrijhof.

Edwin Dollekamp, een van de organisatoren van het evenement: ‘De Campusloop is de ideale voorbereiding voor de Bata een maand later. Ook nieuwe lopers die nog nooit een hardloopwedstrijd hebben meegemaakt kunnen meedoen. De Campusloop is een mooi moment om de ervaring van een hardloopwedstrijd op te doen. Dit jaar verwachten we rond de 300 deelnemers.’

Het UT/Saxion-team dat de Universiteit Twente tijdens de Batavierenrace vertegenwoordigt, doet ook mee met de Campusloop. Voor deze lopers geldt de wedstrijd vooral als een peilmoment. Ook gaan de teamleiders op zoek naar nieuw talent voor het team.