Petitie tegen CampusCard

| Jochem Vreeman

‘NEE, geen CampusCard!’. Met die woorden begint cultuurkoepel Apollo de petitie waarin UT’ers zich uit kunnen spreken tegen de komst van de CampusCard, die vanaf 1 september de huidige Xtra-card moet vervangen. Het aantal handtekeningen groeit snel.

‘De UT profileert zich als campusuniversiteit met een sterk verenigingsleven, maar de komst van de CampusCard brengt dat in gevaar’, zegt Apollo-voorzitter Heleen van der Zaag. ‘Hoewel de plannen al in een vergevorderd stadium zijn, willen we iedereen de kans geven een duidelijk signaal tegen de CampusCard af te geven.’

Enquête
Apollo hield een enquête onder haar leden en concludeerde dat ‘de CampusCard zeer negatieve gevolgen heeft voor ledenaantallen en de verenigingssfeer. Het werpt een onnodige barrière op tussen potentiële leden en verenigingen. Bij cultuur betekent dit een afname van lidmaatschappen van dertig procent.’

De nieuwe CampusCard is anders opgebouwd dan de Xtra-card. De gebruiker betaalt niet meer één bedrag (65 euro) waarmee vrijwel alles (sport, cultuur) te doen is. De CampusCard bestaat uit een basiskaart van veertig euro plus 22,50 euro voor elke tak van sport of cultuur die wordt beoefend in verenigingsverband. De Student Union hoopt met de prijsverlaging van de basiskaart dat meer studenten de sport- en cultuurkaart zullen aanschaffen.

De petitie van Apollo is donderdagmiddag (20 maart) rond 16.00 uur gestart en is hier te vinden. Vrijdagochtend stond de teller al op zo’n 150 handtekeningen. De petitie wordt aangeboden aan de Student Union en hun Raad van Toezicht.

Het complete voorstel van de CampusCard is hier te vinden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.