Overtuigende winst voor hockeyheren

| Peter Wolbers

In de eerste thuiswedstrijd van het jaar hebben de heren 1 van hockeyvereniging DHC Drienerlo overtuigend gewonnen: tegenstander Sneek werd met 6-2 opzij gezet. De dames 1 speelden eveneens hun eerste thuiswedstrijd van het jaar. Een late treffer van tegenstander Zutphen zorgde echter voor een flinke kater: 0-1.

In een sfeervolle ambiance begonnen de dames van DHC nerveus aan hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander Zutphen, nummer 4 in de competitie, kon door haar eigen slordige spel echter niet profiteren van de fouten van DHC. Pas in de 20e minuut beet DHC voor het eerst van zich af. Goed druk zetten van de studenten zorgde voor het eerste gevaar in de cirkel van de uitploeg. Dit bleek het begin van een betere periode voor DHC en even later leverde dit zelfs twee opeenvolgende strafcorners op. Tot een doelpunt leidde dit echter niet. Vlak voor rust kreeg Zutphen haar eerste strafcorner van de wedstrijd, maar ook deze werd niet benut. Uit de daaropvolgende counter leek DHC op weg naar de openingstreffer, maar wederom bleek de keeper een te groot obstakel.

Na rust nam Zutphen direct het initiatief en dit leverde meerdere keren gevaar op in de cirkel van DHC. Goed verdedigend werk zorgde er echter voor dat de thuisploeg mocht blijven hopen op een punt of wellicht zelfs meer. Langzamerhand nam DHC het initiatief weer over en dat leverde enkele flinke kansen op. Door goed verdedigend werk aan beide kanten leek de wedstrijd echter te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. In de laatste minuut zette DHC nog eenmaal aan, maar slordig balverlies leidde tot een flitsende counter van Zutphen. De Drienerlose keeper werd vervolgens simpel omspeeld waarna de uitploeg de bal voor het intikken had: 0-1.

Aanvoerder Esther van de Ven was zwaar teleurgesteld: ‘Dit is wel een grote domper, ja. Ik denk dat we grote delen van de wedstrijd goed hebben gespeeld en nog flink wat kansen hebben gecreëerd. Zeker tegen Zutphen, dat een aantal plekken hoger staat, mogen we tevreden zijn met het spel, maar dat je dan in de laatste minuut de wedstrijd verliest is een flinke klap.’

De heren 1 van DHC was tegen nummer 8 Sneek de grote favoriet. De studenten, zelf vierde op de ranglijst, begonnen sterk aan de wedstrijd en dit leverde al snel enkele kansen op. In de 10e minuut leek DHC zelfs op voorsprong te komen, maar een eigen doelpunt van Sneek werd terecht afgekeurd. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong: een tip-in van aanvoerder Stephan Hesselink zorgde voor de 1-0. DHC bleef domineren en na twee gemiste strafcorners zorgde dezelfde Hesselink vlak voor rust voor de 2-0.

Ook na rust behield DHC betrekkelijk eenvoudig de controle en uit een strafcorner werd het zelfs 3-0 na wederom een treffer van Hesselink. Met de ruimte voorsprong op zak verdween de concentratie echter bij de thuisploeg waarna Sneek na treffers uit een strafcorner en strafbal plotseling weer zicht had op een punt. DHC was echter niet van slag en zette snel orde op zaken. 10 minuten na de 3-2 van Sneek stond er alweer 5-2 op het scorebord. Hesselink etaleerde nog maar eens zijn goede vorm en tekende voor zijn vierde en vijfde treffer. Sneek was kapot gespeeld en in de slotfase zorgde Hesselink voor het toetje: 6-2.

Man of the match en aanvoerder Hesselink was blij met het resultaat: ‘We speelden een prima wedstrijd en dat leverde al snel een voorsprong op. Na de 3-0 spelen we wel te slordig en dan moet je nog even uitkijken ook. Gelukkig konden we het snel rechtzetten.’ Over zijn zes doelpunten was Hesselink niet zelfzuchtig: ‘Ik kreeg vandaag veel goede passes van mijn teamgenoten en dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker scoren.’

Overige sportuitslagen:

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse:Arriba 1 – Trajanum 1: 54-72

Na een pijnlijke nederlaag voor Arriba lijkt degradatie onafwendbaar. Met nog 5 wedstrijden te gaan moeten de studenten bijna alles winnen om nog boven de degradatiestreep te komen.

Handbal

Heren, 3e klasse 3M NO: Cabezota HS1 – Borhave HS1: 20-30

De heren van Cabezota konden niet stunten tegen koploper Borhave. Het seizoen voor de heren zit er met deze wedstrijd op: een 5e plek in de competitie is het resultaat.

Dames, 3e klasse 3X NO: Zenderen Vooruit DS2 -Cabezota DS1: 14-21

In de belangrijke topper tegen Zenderen Vooruit hebben de dames van Cabezota het kampioenschap officieus binnen gehaald. Met nog één wedstrijd te spelen en een veel beter doelsaldo kan zelfs bij een verlies volgende week de titel de dames niet meer ontgaan.

Voetbal (veld)

Heren, 2e klasse H: ASC ’62 1 - Drienerlo 1: 2-2

Een knap gelijkspel uit bij subtopper ASC ’62 zorgt ervoor dat Drienerlo zich handhaaft in de middenmoot. De degradatiestreep lijkt nu bijna permanent uit zicht.

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: Drienerlo D1 – SVZW 2: 1-0

Door een nipte overwinning voor de dames van Drienerlo is de laatste plaats overgedragen aan Gramsbergen. Na 3 nederlagen op rij zijn de eerste 3 punten een feit voor de voetballende studentes.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: Drienerlo 1 – Hoekje/Toyota Oldenzaal 1: 6-4

Hoewel Drienerlo in de algemene stand nergens meer om speelt, is de periodetitel met deze overwinning een realistische optie geworden. Koploper in de 3e periode Hoekje/Toyota Oldenzaal werd met 6-4 verslagen, waardoor de Enschedese zaalvoetballers de koppositie op 1 punt zijn genaderd.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: EZC 3 -ZPVPiranha 1: 9-1 (3-0, 2-0, 0-1, 4-0)

Een pijnlijke nederlaag voor de waterpoloërs van Piranha: nummer 3 in de competitie EZC bleek een paar maatjes te groot. Een plek in de middenmoot blijft voorlopig het hoogst haalbare.