Robin Vet wint Shell Bachelor Prijs

| Maaike Platvoet

UT-student Robin Vet is winnaar van de Shell Bachelor Prijs 2014. Die overwinning levert hem 2500 euro op.

Robin, student chemical engineering, deed onderzoek in Italië naar het onttrekken van oliën uit algen, ten behoeve van derde generatie biobrandstoffen. Deze kunnen dienen als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Het is hem gelukt om een efficiëntere maar bovenal energiezuinige en duurzame methode te ontwikkelen. Robin werd begeleid door Wim Brilman uit de vakgroep Sustainable Proces Technology van de faculteit TNW.

De finale vond plaats in het Shell Technology Centre Amsterdam. De finalisten presenteerden met een elevator pitch hun scriptie aan een jury. Rector Ed Brinksma van de UT maakte deel uit van die jury. De prijs voor de beste bachelorscriptie is 2.500 euro en de prijs voor de beste masterscriptie is 5.000 euro.
Chemical engineeringstudenten Rolf Postma (Bachelor Prijs) en Martin Bos (Master Prijs) waren eveneens genomineerd, maar sleepten geen prijs in de wacht.

Met de Bachelor Master Prijs wil Shell jong technisch talent betrekken bij de energietoekomst en stimuleren onderzoek te doen naar innovatieve en technologische oplossingen met een duurzaam karakter. Deze prijs moet hen motiveren zich verder op dit gebied te ontwikkelen zodat ze straks kunnen bijdragen aan de broodnodige oplossingen waarvan ook toekomstige generaties kunnen profiteren. Shell Nederland B.V. organiseert de Bachelor Master Prijs in samenwerking met de Universiteit Twente, TU Eindhoven, TU Delft, en Wageningen University & Research Centre.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.