'Vragen aan Victor' over stufi, Nanolab en vrouwen

| Johannes de Vries

CvB-voorzitter Victor van der Chijs wil graag zoveel mogelijk mensen op zijn ‘nieuwjaarsontmoeting’. Waarom? Dat kon je hem vanmiddag vragen bij de 'vraag het Victor-sessie'. Maar bij die vraag bleef het niet. Want...Wat denkt hij van de vrouwen in zijn werkomgeving?

CvB-voorzitter Victor van der Chijs wil graag zoveel mogelijk mensen op zijn ‘nieuwjaarsontmoeting’. Waarom? Dat kon je hem vanmiddag vragen.

In de Waaier vond namelijk de tweede sessie van ‘vraag het Victor’ plaats. Studenten en medewerkers werden voor de camera gesleept om hun kritische of leuk bedoelde vragen in te spreken. Uit de gestelde vragen kiest Van der Chijs er een aantal om tijdens de nieuwjaarsontmoeting te behandelen.

Pollus Fornerod van marketing & communicatie ziet het vragenvuur niet alleen als leuk middel voor transparantie. ‘Het zorgt ook voor wat aandacht voor de nieuwjaarsontmoeting. Een deel van de vragen zal daar worden getoond.’

Van der Chijs bepaalt zelf welke vragen hij wel en niet beantwoordt. ‘We zetten hem natuurlijk niet direct voor het blok. Hij kan zelf goed bepalen wat hij wel en niet privé houdt.’

Hoewel de meeste UT’ers voor de eer van het vragen stellen bedanken, is er voor Van der Chijs genoeg om uit te kiezen. Hoe denkt hij bijvoorbeeld masters toegankelijk te houden nu de studiefinanciering ervoor vervalt? Wat zijn z’n ideeën met het Nanolab? Maar ook: welk broodje vindt hij het lekkerst? En wat denkt hij van de vrouwen in zijn werkomgeving? Die vragen werden stuk voor stuk gesteld.

De nieuwjaarsontmoeting vindt plaats op 6 januari, vanaf 14:30 uur in de Waaier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.