Ex-UT-student jonge ambtenaar van het jaar?

| Johannes de Vries

De helft van de finalisten voor de titel ‘Jonge Ambtenaar 2014’ komen van de UT. Maarten Sinnema, voormalig student bestuurskunde aan de UT, en Maarten Verkerk, die water engineering and management studeerde, zijn nog in de race.

Photo by: Futur

De jonge ambtenaar-prijzen worden georganiseerd door Futur, het netwerk van jonge ambtenaren. Zij koos uit zichzelf vier talenten die voor de titel in aanmerking komen. De vier finalisten, waaronder de twee UT'ers, bleven over na een uitgebreide selectieprocedure.

Sinnema (op de foto uiterst links) werkt sinds 2011 als adviseur directie en bestuur voor de gemeente Diemen. ‘Met veel plezier en trots praat ik over mijn werk als ambtenaar en het ambt,’ zegt hij. In Diemen pleit hij naar eigen zeggen onder meer ‘voor een overheid waarin resultaat, werkplezier en samenwerking voorop staan’. Het lag daarom voor de hand dat hij eerder dit jaar ook ondersteunend werk ging doen voor de het samenwerkingsverband DUO+, waarin de gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen samenwerken.

Verkerk (tweede van rechts) is na zijn studie de 'waterwereld' in gedoken. Sinds 2010 werkt hij voor waterschap Aa en Maas. Op LinkedIn somt hij zijn talenten op: 'van niets iets maken, luisteren, sterk analytisch vermogen, netwerken, samenwerken en teams samenstellen.'

Op 23 januari worden twee winnaars aangewezen: één door de jury en één door het publiek. Stemmen voor de publieksprijs kan hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.