UT-student ontwerpt nieuw logo KIVI

| Maaike Platvoet

Studente Industrieel Ontwerpen Lisette Hoogenkamp (19) heeft het nieuwe logo ontworpen voor het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA. Dat werd gistermiddag bekend gemaakt in de Horst. De jury koos haar ontwerp uit meer dan 300 inzendingen.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA verandert per 1 januari 2014 haar naam in KIVI en gaat daarmee terug naar de oorspronkelijke benaming. In 2004 ging KIVI, de ingenieursvereniging voor academici, namelijk samen met NIRIA, de ingenieursvereniging voor hbo’ers. Nu de vereniging al een aantal jaren dé vereniging is voor alle ingenieurs en de huidige naam als ‘oubollig’ wordt gezien, is besloten om de naam te wijzigen.

Op de oproep onder studenten om mee te denken over een nieuw logo, kwamen zo’n 300 inzendingen binnen. Het hoofdbestuur in Den Haag koos uiteindelijk de winnaar, Lisette Hoogenkamp, uit.

Over haar ontwerp vertelt de tweedejaars bachelorstudent: ‘Ik heb bij het ontwerpen vooral nagedacht over wat voor bedrijf KIVI is. Naar mijn idee gaat het om verbinden van ingenieurs, om netwerken en om de techniek. Daarom heb ik een net laten vallen om de letters heen. De letters heb ik zo technisch mogelijk gemaakt. Het zijn stevige letters, de vorm ziet er constructief uit.’

Ze is superblij met haar prijs, een iPad en een jaar gratis lidmaatschap van KIVI, maar bovenal vindt ze het ‘echt heel gaaf’ dat straks overal haar ontwerp te zien is. ‘In de Horst loop ik altijd langs het kantoor van KIVI. En straks dus ook langs mijn logo.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.