Workshops, denktank en College Tour

| Sandra Pool

De Global Entrepreneurship Week (GEW) wordt wereldwijd van 18 tot en met 24 november gehouden. Enschede doet mee op woensdag 20 november. In The Gallery zijn er workshops en ‘s avonds is Albert van Winden, de directeur Twente Milieu, te gast bij Route Suc6. Dit maal in de vorm van een soort College Tour.

Zoals de naam al zegt, staat de week in het teken van ondernemerschap. ‘De activiteiten richten zich vooral op jonge ondernemers’, zegt Daan Wilmink van Kennispark Twente. ‘De denktank ‘van jeugdwerkloze naar ondernemer’ gaat over de vraag hoe ondernemerschap het beste ingezet kan worden om jeugdwerkloosheid te bestrijden.’ In plaats van af te wachten tot er arbeidsplaatsen komen, kunnen jongeren worden gemotiveerd om zelf te ondernemen en mogelijk zelfs arbeidsplaatsen voor anderen te creëren. Begeleid door Jaap van Tilburg, programmamanager van VentureLabInternational, worden ervaringen en suggesties gedeeld. Aard Groen, professor Innovatief Ondernemerschap en oprichter van verschillende ondersteuningssystemen om ondernemerschap te bevorderen, geeft zijn visie over het verbeteren van ondernemende houdingen en daarbij benodigde competenties.

Een tweede workshop 'Brand me up' gaat over het neerzetten van je personal brand. ‘Centraal staan vragen zoals je unieke meerwaarde en hoe je je onderscheid van de rest’, aldus Wilmink. Na een gezamenlijk diner wordt de dag afgesloten met een soort College Tour. Te gast is Albert van Winden en hij heeft volgens Wilmink succes als directeur van Twente Milieu. ‘En dat niet alleen. Hij is ook nog eens erg innovatief en schakelt regelmatig studenten in om te komen tot oplossingen.’ De serie is opgezet door Saxion, Kennispark Twente en Powered by Twente en wordt vier keer per jaar georganiseerd.

Klik hier voor tijden en locatie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.