Europese grants voor UT'ers

| Maaike Platvoet

UT-hoogleraren Jeroen Cornelissen, Alexander Brinkman en UT-onderzoeker Jacco Snoeijer ontvangen een Europese Consolidator Grant van twee miljoen euro.

De ERC Consolidator Grants worden jaarlijks door de European Research Council toegekend aan wetenschappers die excellent, fundamenteel onderzoek verrichten. Wetenschappers die zich in de fase van zeven tot twaalf jaar na hun promotietraject bevinden, komen hiervoor in aanmerking.

Cornelissen is UT-hoogleraar Biomolecular NanoTechnology. Hij krijgt de grant voor zijn onderzoek naar protein cages as mimics of bacterial nano compartments. Brinkman is
hoogleraar en vakgroepvoorzitter van Quantum Transport in Matter en doet onderzoek naar quantummechanica. Brinkman probeert natuurlijke verschijnselen op het niveau van elektronen, atomen en moleculen te verklaren. Onderzoeker Jacco Snoeijer werkt bij de vakgroep Physics of Fluids en op de TU Eindhoven bij Mesoscopic Transport Phenomena. Snoeijer doet onderzoek naar de 'Influence of Droplet Geometry on the Coalescence of Low Viscosity Drops’. Het voorstel van Snoeijer is getiteld Soft Wetting en gaat over het gedrag van druppels op zachte, elastische materialen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.