Van stroomverdelers tot bekabeling

| Cynthia Bergsma

Feestje? Hardloopwedstrijd? Ander evenement op de campus? Klop aan bij Event Support Drienerlo (ESD), een nieuwe stichting in het leven geroepen door de Student Union. Zoals de naam al zegt, biedt de organisatie hulp bij het organiseren van activiteiten. Initiatiefnemer en voorzitter Jelmer Verkleij (student embedded systems) vond het tijd worden dat de basisbenodigdheden voor evenementen intern gehuurd kunnen worden.

Photo by: Ingrid Timmermans

Behalve de hogere kosten die aan extern huren verbonden zijn, kan het volgens Verkleij nog veel meer voordelen opleveren om de basisbenodigdheden intern te leveren. ‘Naast het aanbieden van materiaal willen we ook kennis leveren. ‘ Door een eenmalige steun van de Student Union uit het potje 'studentinitiatief' is de stichting gestart. Uiteindelijk moet ze zichzelf draaiende houden.

Bestuursgenoten Danny van Uem (studentcivil engineering and management) en oud-UT-er Laurens van Eekelen hebben net als Verkleij de nodige ervaring met het organiseren van evenementen. 'We zijn betrokken bij de Kick-In en de Batavierenrace. Daardoor kennen we het klappen van de zweep. We willen een kennisbank opzetten om te voorkomen dat iedereen elke keer opnieuw het organisatorische wiel moet uitvinden’, aldus de voorzitter.

Het uitlenen van materiaal start vanaf 1 januari. De drie initiatiefnemers zijn momenteel met partijen in gesprek om te inventariseren waar precies behoefte aan is. 'We hebben al wat lijstjes liggen. Stroomverdelers, noodverlichting, bekabeling, enzovoorts. Waar we verder nog naar kijken zijn terrasheaters, partytenten en uiteraard alle andere dingen waar de samenwerkende partijen mee komen.’ Verkleij: ‘Iedereen die wil, mag gebruik maken van wat de ESD aanbiedt. Huisfeesten, Bedrijvendagen, noem het maar. Voorwaarde is wel dat het evenement voor studenten is.’