Borrelen op Van der Chijs

| Eymeke Lobbezoo

Van der Chijs zegt een echte student geweest te zijn, maar de constitutieborrel die de Student Union voor hem organiseerde, was zijn allereerste. Ondanks zijn gebrek aan deze ervaring, blijkt hij zich er prima te kunnen redden. Hoewel, een half uur te laat komen op je eigen borrel, dat kan toch eigenlijk niet?

Over de rode loper en netjes in pak gestoken lopen bestuurders van studentenverenigingen naar het Atrium. De Student Union organiseerde gistermiddag een constitutieborrel voor de nieuwe CvB-voorzitter Victor van der Chijs. Hij wordt daar door de verschillende verenigingen verwelkomd met veelal ludiek cadeaus. Hoewel de borrel om vier uur begint, komt Van der Chijs pas om half vijf binnen. ‘Om jullie de gelegenheid te geven alvast in te drinken,’ zegt hij met een knipoog.

Annemarie Huijink, voorzitter van de Student Union, verwelkomt de man met wie ze de komende tijd veel samen zal gaan werken. Hoewel Van der Chijs naar eigen zeggen een echte student geweest is, blijkt deze constitutieborrel zijn allereerste. Huijink verzoekt de overige aanwezigen daar rekening mee te houden: ‘Spaar hem een beetje.’ Ze legt Van der Chijs het concept nog even uit.

Namens de Union overhandigt Huijink het eerste cadeau aan Van der Chijs. Het kleurrijke lampje staat symbool voor de manier waarop de SU het CvB wil bijschijnen. Daarnaast vertegenwoordigt het de diversiteit van studenten en invalshoeken waarmee Van der Chijs volgens Huijink te maken krijgt.

Terwijl de aanwezige bestuurders van studie-, sport-, cultuur- en studentenverenigingen samen een drankje drinken, gaan de warme snacks rond. Drie pedellen van onafhankelijk heerendispuut Sine Fortuna houden streng in de gaten dat het overhandigen van elk cadeau niet langer dan twee minuten duurt. Zo veel mogelijk besturen moeten de gelegenheid krijgen de nieuwe voorzitter te spreken.

Paulien Zwiers, voorzitter van studievereniging Communiqué, is nieuwsgierig en vraagt naar de studententijd van Van der Chijs. Hij reageert vrolijk: ‘Ik heb acht jaar in Amsterdam gezeten. Daar deed ik twee studies. En ik werkte ernaast om alles zelf te financieren.’ De twee voorzitters blijken interesses te delen. Van der Chijs: ‘Mijn hoofdafstudeertrack was communicatiewetenschap; later ben ik bij Schiphol directeur Public Affairs geweest.’

Afgaand op die informatie lijkt Van der Chijs, met zijn belangstellende glimlach, uitstekend in staat de ‘human touch’ van de Universiteit Twente te verwezenlijken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.