Peter-Paul Verbeek in finale

| Maaike Platvoet

UT-hoogleraar filosofie Peter-Paul Verbeek is één van de zes finalisten voor de World Technology Award 2013 in de categorie ‘ethiek’. De finalisten in de verschillende categorieën zijn mensen die volgens het World Technology Network ‘voor de lange termijn het meest belangwekkende innovatieve werk verrichten en daarmee de 21ste eeuw vormgeven’.

De bekendmaking van de winnaars in verschillende categorieën gebeurt tijdens een gala op 15 november, als afsluiting van een tweedaagse World Techology conferentie in New York. Als bekende Nederlander is ook ontwerper Daan Roosegaarde, afgelopen augustus nog te zien in Zomergasten, genomineerd als finalist in de categorie kunst.

Verbeek is zelf verrast over zijn finaleplaats, maar voelt zich ook vereerd. ‘Ik vermoed dat mijn notering wellicht iets te maken heeft met mijn boek Moralizing Technology, dat voor meer bekendheid heeft gezorgd.’ Of hij naar New York afreist is nog niet zeker. ‘Ik ben nu bezig om het een en ander daarvoor uit te zoeken.’

In 2009 ging de World Technology Award op het gebied van ethics naar een Delftse collega van Verbeek, namelijk professor Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en techniek aan de TU Delft.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.