Kwaliteit van onderwijs @UT

| Maaike Platvoet

Onder de noemer ‘Kwaliteit van Onderwijs @UT’ zal morgen op de UT de jaarlijkse onderwijsdag plaatsvinden. Deze dag, voor docenten en studenten, heeft als doel om nieuwe inspiratie en energie op te doen.

Rector magnificus Ed Brinksma opent morgenochtend de onderwijsdag in de Waaier met zijn visie op het thema ‘perceptie op kwaliteit’. Daarna zal Paul Rullman, voormalig vicevoorzitter van het CvB van de TU Delft en voorzitter van de proefaudit-commissie voor de UT, als keynote-speaker optreden. Rullman zal het een en ander vertellen over de kwaliteit van het UT-onderwijs.

Daarna staan verschillende workshops op het programma, waaronder ‘Onderwijs in de pilot TOM. De casus ‘Electrical Engineering’ en ‘Kwaliteit waarborgen bi j distance learning en joint education programmes. De casus van de UT.’

‘Docenten investeren in zichzelf door deel te nemen aan de workshops’, zegt Hanna Lange, mede-organisator van de onderwijsdag. ‘De onderwijsdag is een mooie mogelijkheid om nieuwe energie en inspiratie op te doen aan het begin van een collegejaar. En dat is zeker relevant, nu we in zo’n drukke periode zitten met de invoering van TOM.’

Tijdens de lunch, in de Waaier, is er mogelijkheid om informeel van gedachten te wisselen over de eerste ervaringen met het Twents Onderwijs Model. Daarna staan nieuwe workshops op het programma. De onderwijsdag wordt afgesloten met de uitreiking van 52 BKO-certificaten.

Inmiddels hebben zich al 185 docenten en studenten zich aangemeld.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.