Piranha-leden bezetten podium eigen kampioenschap

| Johannes de Vries

Met verschillende technieken - de één beter dan de ander - streden in totaal 26 UT'ers om een plek op het podium van de Open UT zwemkampioenschappen. Dat de prijzen vooral naar de geoefende leden van de organiserende zwemvereniging gaan, ligt voor de hand.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Het was vrij koud, het regende en er deden aardig wat onervaren mensen mee. Geen recept voor topprestaties tijdens de Open UT zwemkampioenschappen, wél voor mooie foto's. ‘Dat krijg je als er niet-zwemmers meedoen,’ zegt Linda van der Hout, lid van de organiserende zwem- en polovereniging Piranha. ‘En toch zijn ook de resultaten boven verwachting goed.’

Van de 26 studenten die gisteren om het kampioenschap streden, zijn er negen geen lid van Piranha. Onder hen een aantal ongeoefende zwemmers. Ook uit de foto naast dit artikel blijkt wel dat niet iedere deelnemer over dezelfde techniek beschikt. Van der Hout: ‘Vooral de vlinderslag is voor ongetrainde zwemmers moeilijk. Dat geeft mooie beelden.’ Maar waarschijnlijk niet al te beste resultaten.

Het Open UT zwemkampioenschap bestaat uit vier keer vijftig meter: vrije slag, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Logischerwijs bezetten de Piranha-leden aan het eind van de avond de meeste podiumplaatsen. Filip Müller en Maud Hoofs winnen respectievelijk de heren- en damescompetitie. Van der Hout wordt zelf tweede. Het enige niet-lid dat een plek op het podium verovert is Iris Voogt. Zij wordt bij de vrouwen derde. Voor niet-leden Nathan Middelham en Karlijn Slutters heeft de vereniging nog wel een poedelprijs in petto: zij waren het allerlangzaamst. De podiumplekken:

Heren

  1. Filipp Müller
  2. Damon Peperkamp
  3. Stan Peters

Dames

  1. Maud Hoofs
  2. Linda van der Hout
  3. Iris Voogt

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.