Berispte arts werkt nog

| Redactie

De campushuisarts, waarvan het tuchtcollege in Zwolle in januari bepaalde dat hij niet meer als arts ingeschreven mocht staan in het BIG-register, is in afwachting van zijn hoger beroep nog steeds werkzaam op de campuspraktijk. Volgens een woordvoerder van het Tuchtcollege is dit de ‘normale gang van zaken’ in afwachting van een hoger beroep.

‘Je kunt de zaak vergelijken met die van advocaat Bram Moszkowicz’, aldus de woordvoerder van het tuchtcollege. ‘Moszkowicz is ook nog werkzaam in afwachting van zijn hoger beroep. Dit is dus de normale gang van zaken en daarom niet strafbaar.’ De laatste twee weken kwamen er steeds meer geluiden van studenten die melden dat de berispte huisarts nog aan het werk zou zijn op de campus en stelden daar vraagtekens bij.

De arts, die vanaf 2009 op de campus werkte, heeft psychische problemen en zou slecht communiceren met zijn patiënten. Praktijkmanager Paul Drost, eigenaar van de huisartsenpraktijk op de campus, had geen weet van de ‘persoonlijke medische voorgeschiedenis’ van de huisarts, zo liet hij in een eerder interview weten.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.