UT: 'Campuspraktijk is niet van ons'

| Redactie

Het college van bestuur is niet bang dat negatieve publiciteit over de campushuisarts de UT schaadt. De praktijk is namelijk niet van de UT. Dat zegt CvB-lid Kees van Ast in een reactie op de schorsing van een van de campushuisartsen. De arts mag volgens het tuchtcollege in Zwolle zijn beroep niet meer uitoefenen omdat hij psychiatrische problemen heeft en slecht communiceert met studenten.

Het college van bestuur heeft eind vorige week bij praktijkmanager Paul Drost geïnformeerd naar de schorsing van een van de huisartsen uit de campuspraktijk. De UT houdt een vinger aan de pols, maar collegelid Kees van Ast benadrukt dat de praktijk niet van de universiteit is. Drost pacht de ruimte van de UT. Van Ast zegt ervan uit te gaan de praktijkmanager zorgt dat er op de campus alleen huisartsen werken die daartoe gerechtigd zijn. ‘Dat hebben we destijds zo afgesproken en dat houden we in de gaten.’ Meer kan de UT niet doen, aldus Van Ast.

Van Ast is niet bang dat negatieve publiciteit over deze campushuisarts de UT schaadt. ‘Er kan altijd iets gebeuren en dan gaat het erom dat je de goede maatregelen neemt. Daarom hebben we contact opgenomen met Drost. Hij zou overleggen met de huisarts. Nogmaals, het is geen praktijk van de UT. Ik ga ervan uit dat Drost zorgt dat er alleen gerechtigde artsen werken.’ Volgens Van Ast kon praktijkmanager Drost nog weinig zeggen over de geschorste huisarts. Die was vorige week namelijk met vakantie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.