Recept van de week: Je favoriete crunchy muesli

| Redactie

Je favoriete crunchy muesli 1 koksmutsen

15 min

Vergeleken met de supermarkten in Duitsland en Scandinavië heeft de Nederlandse supermarkt maar een beperkt assortiment aan ontbijtgranen. Als je niet zo kieskeurig bent, is dat natuurlijk geen probleem, maar als je bijvoorbeeld net zoals ik niet van taaie rozijnen in je muesli houdt, dan is de keuze opeens erg beperkt. Gelukkig is het heel makkelijk om je eigen muesli samen te stellen. In dit recept wordt de muesli licht geroosterd met wat suiker, zodat de muesli lekker crunchy wordt. Kies zelf de ingrediënten die je lekker vindt, op de ingrediëntenlijst staan verschillende suggesties.

Benodigdheden

voor 350 gr muesli
- 200 gr havervlokken

- 75 gr gemengde noten of zaden naar keuze (hazelnoten, amandelen, walnoten, paranoten, zonnebloempitten)

- 75 gr gedroogd fruit naar keuze (rozijnen, cranberries, abrikoosjes, appeltjes)

- 1½ el basterdsuiker of honing

- ½ tl kaneel

- koekenpan

Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster hierin de havervlokken een minuut of vijf. Roer regelmatig even in de pan, de havervlokken moeten lichtbruin worden en nootachtig gaan geuren. Doe na een paar minuten ook de noten erbij, zodat die ook mee roosteren.

Voeg vervolgens de kaneel en de suiker of honing toe terwijl je in de pan roert. Als de suiker / honing warm wordt gaan de havervlokken een beetje aan elkaar plakken. Pas op dat het mengsel niet verbrandt. Voeg als laatste het gedroogde fruit toe. Laat alles afkoelen en bewaar je zelfgemaakte muesli in een afgesloten bus.

Variatie en inspiratie
- Experimenteer zelf met de muesli door ingrediënten weg te laten of toe te voegen. Zo kun je ook chocoladevlokken of kokosvlokken toevoegen, of verschillende soorten granen gebruiken. Maak de muesli wat pittiger door een snufje koek- en speculaaskruiden toe te voegen in plaats van kaneel.

Maaike Endedijk

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.