Ook Surinamer met handicap krijgt jaar extra

| Redactie

Gehandicapte Surinaamse studenten waren even over het hoofd gezien, erkende staatssecretaris Zijlstra gisteravond in de Eerste Kamer. En gehandicapte deeltijdstudenten ook. Een oplettende CDA-senator voorkwam het onrecht.

Studenten met een functiebeperking mogen een jaar extra studiefinanciering aanvragen, en wie dat doet krijgt automatisch ook een jaar extra uitlooptijd: die mag iets langer over de bachelor- of masteropleiding doen.

Maar, vroeg CDA-senator Peter Essers aan de staatssecretaris, hoe zit het dan met gehandicapte studenten zonder studiefinanciering, zoals Surinamers, deeltijders en EU-studenten? Lopen zij dat extra uitloopjaar mis, omdat ze überhaupt geen basisbeurs kunnen aanvragen?

Zijlstra moest even overleggen met zijn ambtenaren, maar gaf daarna ruiterlijk toe dat dit een fout was. Hij kon naar eigen zeggen geen enkel argument verzinnen om deze groepen gehandicapten anders te behandelen. Hij zou het probleem repareren met een algemene maatregel van bestuur, zegde hij toe.

HOP, Bas Belleman

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.