Wat eten we met kerst? Voor wie het echt niet weet heeft UT-Catering een traditioneel recept uit haar keukenlaatje gevist. Eet smakelijk!
Hazenpeper
(ongeveer 5 personen)
1 kg hazen voorboutvlees
100 gr spekreepjes
100 gr uien (2 x 2 cm stukjes)
100 gr champignons (kwartjes)
8 gr basilicum
3 gr kaneel
8 gr tijm
2 witte peper
20 gr zout
3 laurierblad
1 dl rode port
1 dl rode wijn
3 plakjes ontbijtkoek
100 gr vossenbessen + 100 gr suiker +1/4 dl water of 100 gr preisselbeerencompote
Hazenvlees aanbakken. Kruiden en specerijen toevoegen, afblussen met de helft rode port en de helft rode wijn. Gaar smoren, rest van de rode port en de rode wijn toevoegen. Dan de ontbijtkoek toevoegen. Uien, spek en champignons aanbakken en toevoegen. Afmaken met de preisselbeerencompote. Serveren met aardappelpuree, rode kool, spruitjes en gepofte appeltjes of gestoofde peertjes.