Wat eten we met kerst?

| Redactie

Wat eten we met kerst? Voor wie het echt niet weet heeft UT-Catering een traditioneel recept uit haar keukenlaatje gevist. Eet smakelijk! Hazenpeper (ongeveer 5 personen) 1 kg hazen voorboutvlees 100 gr spekreepjes 100 gr uien (2 x 2 cm stukjes) 100 gr champignons (kwartjes) 8 gr basilicum 3 gr kaneel 8 gr tijm 2 witte peper 20 gr zout 3 laurierblad 1 dl rode port 1 dl rode wijn 3 plakjes ontbijtk

Wat eten we met kerst? Voor wie het echt niet weet heeft UT-Catering een traditioneel recept uit haar keukenlaatje gevist. Eet smakelijk!

Hazenpeper

(ongeveer 5 personen)

1 kg hazen voorboutvlees

100 gr spekreepjes

100 gr uien (2 x 2 cm stukjes)

100 gr champignons (kwartjes)

8 gr basilicum

3 gr kaneel

8 gr tijm

2 witte peper

20 gr zout

3 laurierblad

1 dl rode port

1 dl rode wijn

3 plakjes ontbijtkoek

100 gr vossenbessen + 100 gr suiker +1/4 dl water of 100 gr preisselbeerencompote

Hazenvlees aanbakken. Kruiden en specerijen toevoegen, afblussen met de helft rode port en de helft rode wijn. Gaar smoren, rest van de rode port en de rode wijn toevoegen. Dan de ontbijtkoek toevoegen. Uien, spek en champignons aanbakken en toevoegen. Afmaken met de preisselbeerencompote. Serveren met aardappelpuree, rode kool, spruitjes en gepofte appeltjes of gestoofde peertjes.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.