Studentenrecepten op menukaart Stec

| Redactie

In het UT-Nieuws van vorige week streden vier studentenhuizen met hun culinaire hoogstandjes om de gunsten van chef-kok Hans Bosboom van UT-Catering. Huize Joris en de Draak en de prinsesjes wint het felbegeerde nieuwjaarsdinertje. Een troost voor de andere keukenprinsen-en prinsessen: hun recepten verschijnen in februari op de menukaart van De Stec. Hans Bosboom over de winnaars: 'De menukeuze wa

In het UT-Nieuws van vorige week streden vier studentenhuizen met hun culinaire hoogstandjes om de gunsten van chef-kok Hans Bosboom van UT-Catering. Huize Joris en de Draak en de prinsesjes wint het felbegeerde nieuwjaarsdinertje. Een troost voor de andere keukenprinsen-en prinsessen: hun recepten verschijnen in februari op de menukaart van De Stec.

Hans Bosboom over de winnaars: 'De menukeuze was uitgebalanceerd en de bewoners schonken er de juiste wijnen bij. De moeilijkheidsgraad van de gerechten was hoog en het resultaat uitstekend. Ook de presentatie was culinair correct, een rustige ambiance waarbij er een duidelijke gastheerrol werd vervuld en een goede sfeer werd gecreëerd.'

Ook over de andere maaltijden is Bosboom erg enthousiast. Als blijk van waardering wil hij uit de aangereikte culinaire ideeën een menu samenstellen. UT-Catering serveert dit in de maand februari in De Stec.

Het menu ziet er dan als volgt uit:

Carpaccio van courgette met een dressing van gedroogde tomaten

*****

Mosterd tartelette

*****

Struisvogelbiefstuk met bospaddestoelen/kastanjesaus

*****

Gepocheerd peertje met vanille-ijs en noten-honingsaus


Het winnende studentenhuis Joris en de Draak en de prinsesjes.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.