Bastille krijgt ook dagcaf

| Redactie

De Student Union, UT-Catering, het Facilitair Bedrijf en het college van bestuur zijn het eens over het horecaconcept voor de Bastille. De oosthoek van het gebouw (aan de kant van Vrijhof) wordt volledig als horecaonderkomen ingericht en moet een 'bruisende uitstraling' krijgen.

Eetcafé De Stec, nu tijdelijk ondergebracht in het Theatercafé van de Vrijhof, verhuist na voltooiing van de Bastilleverbouwing naar de ruimte van de Sociëteitsbar. De praktijk van de afgelopen jaren heeft UT-Catering geleerd dat de Sociëteit zonder vaste functie niet sluitend te exploiteren is. Als de Sociëteit dagelijks van 17.00 tot 20.30 als Stec dienst gaat doen, moet dat wel lukken. 'De Stec heeft dagelijks 80 a 85 bezoekers. We zijn daarom erg tevreden met deze bestemming', aldus hoofd UT-Catering Bart Dirne.

Ook de opvolger van de mensa, het nieuwe free flow studentenrestaurant naar het model van de La Place restaurants van V&D, komt zoals bekend aan de oostzijde van de Bastille. Dit restaurant is van 08.00 tot 20.00 uur. Een deel van het studenterestaurant doet tevens dienst als dagcafé, dat 's ochtends om 9 uur open gaat en tegen middernacht zijn deuren sluit. Overdag kunnen er de luxere broodjes en allerlei koffiespecialiteiten worden genuttigd. Dirne: 'Zie het als een soort luxe koffieshop.'

De komst van het dagcafé in de Bastille betekent dat het assortiment in het Theatercafé zal worden teruggebracht tot dat van een normale kantine. 'Dit met het oog op de sluiting van de kantine in het EL/TN-gebouw, in het kader van de reorganisatieplannen. Om de service aan studenten en medewerkers zoveel mogelijk te handhaven, is het de bedoeling dat het Theatercafé voor hen als kantine dient', zegt Dirne. 'Het assortiment in de Bastille is dan meer een aanvulling, in plaats dat beide voorzieningen elkaar gaan beconcurreren.'

Doordat het studentenrestaurant met barfunctie bij de Bastille-ingang komt, is het mogelijk om een terras aan de boulevard te realiseren. 'Een bruisende en levendige boulevard moet het worden', zegt Michiel Coolen enthousiast. De bestuurder van de Student Union vertelt dat er plannen zijn om een terras te creëren, dat doorloopt tot aan het Theatercafé. 'Of dit haalbaar is moet nog bekeken worden. Het verstevigt wel de levendigheid en aantrekkingskracht van de Bastille.'

De Torenkamer in de Bastille wordt gebruikt voor avondpartijtjes, als borrelruimte, als extra ruimte voor groepen, of voor Stecbezoekers die apart willen zitten. Alle horecagelegenheden in de Bastille worden geëxploiteerd door UT-Catering, waarbij zoveel mogelijk studenten worden ingezet. 'Voor en door studenten is de formule', aldus Coolen.


De opening van de vernieuwde Sociëteit in 1991. CvB-lid Frits Schutte hanteert de tap.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.