FC Twente moet kiezen voor de bouw van een multifunctioneel stadion en prioriteit geven aan de bijstelling van haar supportersbeleid. Dit stellen M. Hesselink en G. van Uffelen in hun afstudeerscriptie bij respectievelijk de faculteit Bestuurskunde en Technische Bedrijfskunde van de Universiteit Twente. Hun onderzoek levert FC Twente een strategisch plan op dat de wensen van sponsors en supporters uit heel de regio Twente als uitgangspunt neemt en dat gericht is op het structureel verhogen van de begroting. De kwaliteit van het kernprodukt, voetbal, is de sleutel tot hogere wedstrijdbaten, maar wordt op haar beurt bepaald door de omvang van de investeringen. Het bestuur van FC Twente onderschrijft de door de onderzoekers geformuleerde uitgangspunten ten volle.
Volgens de UT-afstudeerders is de bouw van een nieuw stadion een absolute voorwaarde om de doelstelling van een groter budget te bereiken. Verdere ontwikkeling van de FC Twente tot een internationale topclub hangt af van toename van de supporteraantallen. FC Twente wil het gemiddelde aantal bezoekers per wedstrijd verhogen van zes- naar tienduizend. In combinatie met een prijsstijging moet dat ertoe leiden dat de wedstrijdbaten van 1,2 miljoen gulden naar 3,7 miljoen gulden per jaar toenemen. Een groeiende supporterschare brengt in haar kielzog een grotere belangstelling van sponsors met zich mee. Om die doelstelling te bereiken moet FC Twente uitgaan van de wensen van de supporters uit de hele regio Twente. Voor hen is het stadion de plaats waar zij hun favoriete sport beleven. Zij hechten daarbij grote waarde aan bereikbaarheid, parkeerfaciliteiten, veiligheid, overdekte zitplaatsen, vrije zicht en sanitaire- en horecavoorzieningen. Maar allereerst komen supporters af op de spelers en het door hen geboden voetbal.
Het gestelde doel heeft consequenties voor de capaciteit van het nieuw te bouwen stadion. FC Twente moet zich daarop bezinnen. In hun rapport waarschuwen de UT-ers: 'Als het stadion niet groter wordt dan momenteel is beoogd (13.500 bezoekers), dan zal het aantal supporters van FC Twente na drie jaar nauwelijks verder kunnen groeien waardoor een onoverbrugbare achterstand op de concurrentie wordt gecreëerd. 'Daarom, zo stellen zij in het rapport, moet FC Twente een stadion bouwen met een capaciteit van ruim 20.000 bezoekers. De plannen in Enschede voorzien in deze mogelijkheid.
De UT-ers dringen aan op herziening van de zogeheten 'financieringsconstructie' die voor de realisatie van het stadion in het B&S Park is opgezet. Volgens de onderzoekers zal die constructie de club in de toekomst exploitatieproblemen bezorgen. De exploitatie van het nieuwe stadion dient FC Twente over te laten aan een aparte stichting of makelaar. De exploitatie van de horecafaciliteiten moet zij verpachten aan een externe onderneming. Haar kernactiviteit is kwalitatief hoogwaardig voetbal.