Antilliaanse studenten

| Redactie

De laatste reünie van UT-studenten op Curaçao dateert alweer van een jaar of drie geleden. In juni dit jaar is het weer zover. Dan wil oud-UT'er John Getrouw (elektrotechniek, daarna bedrijfskunde) een bijeenkomst op het eiland organiseren, waar Antilliaanse UT-studenten in contact kunnen komen met het bedrijfsleven op Curaçao. Getrouw denkt dat het uiterst nuttig is wanneer Antilliaanse studenten

De laatste reünie van UT-studenten op Curaçao dateert alweer van een jaar of drie geleden. In juni dit jaar is het weer zover. Dan wil oud-UT'er John Getrouw (elektrotechniek, daarna bedrijfskunde) een bijeenkomst op het eiland organiseren, waar Antilliaanse UT-studenten in contact kunnen komen met het bedrijfsleven op Curaçao. Getrouw denkt dat het uiterst nuttig is wanneer Antilliaanse studenten met terugkeerplannen in een zo vroeg mogelijk stadium geïnformeerd worden over het type mensen dat het eiland nodig heeft. 'Dan wegen ze tenminste welke kant zij uit moeten en kunnen zij hun vakken daar vast op afstemmen. Hoe meer de studenten al tijdens de studie contacten met Curaçao houden, hoe beter ze later aansluiting vinden'.

Getrouw schat in dat het eiland rond de honderd voormalige UT-studenten telt. Ze werken bij diverse bedrijven op Curaçao en kunnen de potentiële terugkeerders dus een goed beeld geven van de mogelijkheden. Getrouw zelf werkt bij de ABN. Hij heeft nooit spijt gehad van zijn remigratie. 'Ik heb van meet af aan met het idee van terugkeer in m'n hoofd rondgelopen. Maar toen ik klaar was - ik studeerde af op automatisering -, was er net een automatiserings-boom in Nederland op gang gekomen. Om die reden was ik bijna toch gebleven, maar mijn vriendin, nu mijn vrouw, wilde per se terug. Ik ging een maand op proef naar Curaçao en kon meteen drie banen krijgen, twee bij de overheid en een bij de raffinaderij. Die laatste heb ik genomen; later ben ik naar de bank overgestapt'. Het was in het begin wel even wennen. Getrouw ging voor zijn gevoel technisch gezien wel tien tot vijftien jaar terug. Hij was inmiddels gewend geraakt aan het hoge technologische niveau van Nederland.

De exacte datum van de reünie voor Antilliaanse UT-ers is nog niet bekend. Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden bij John Getrouw, postbus 4695, Curaçao. Zijn faxnummer is (00 599 9) 369034 en telefonisch is hij onder nummer 369597 te bereiken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.