Happietaria

| Redactie

Een Michelin-ster is voor de Happietaria aan de Lipperkerkstraat niet weggelegd, maar het eten is er uitstekend, de bediening ijverig en de opbrengst gaat naar een goed doel. Alleszins aan te bevelen dus, dit tijdelijke studentenrestaurant aan de Lipperkerkstraat. Zaterdag werd het officieel geopend door voetballer John Bosman. 'Restaurantmanager' Bas van den Berg, bijna afgestudeerd TW'er, heeft

Een Michelin-ster is voor de Happietaria aan de Lipperkerkstraat niet weggelegd, maar het eten is er uitstekend, de bediening ijverig en de opbrengst gaat naar een goed doel. Alleszins aan te bevelen dus, dit tijdelijke studentenrestaurant aan de Lipperkerkstraat. Zaterdag werd het officieel geopend door voetballer John Bosman.

'Restaurantmanager' Bas van den Berg, bijna afgestudeerd TW'er, heeft voor de bediening de beschikking over een ruim legioen vrijwilligers van de studentenverenigingen Alpha, VGST, RSK en Agapè. 'Ik denk dat er in totaal zo'n negentig, honderd studenten meewerken.' Die krijgen allemaal een keurig schort voor èn serveer-instructies: de tafel moet 'strak' worden gedekt, het 'inzetten' gebeurt rechts en het 'transporteren' links. De koks zijn professionals. Het eten en drinken is afkomstig van sponsors.

Met de actie hopen de studenten twintigduizend gulden te verdienen voor waterputten in Zimbabwe. Een driegangenweekmenu kost vijftien gulden, een tweegangendagmenu acht gulden vijftig. Het restaurant is nog tot en met 18 december geopend.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.